2020-11-23

Namdeb отримала пільги по роялті для продовження роботи після 2023 року

Компанія Namdeb, спільне підприємство уряду Намібії і De Beers, отримала пільги по виплаті роялті, що допоможе їй продовжити роботи з видобутку алмазів на суші після 2023 року, повідомляє Rough & Polished

Місцеві ЗМІ цитують міністра гірничорудної промисловості і енергетики Намібії Тома Алвіндо, який заявив, що Віндхук задовольнив прохання Namdeb про скасування роялті на невизначений термін.

Однак він сказав, що Namdeb не звільняється від сплати роялті, але їй буде дозволено відкласти виплату на більш пізній термін, коли алмазна компанія зможе погасити заборгованість казначейству.

«Операції Namdeb на суші по суті завершені, і компанія хоче отримати звільнення від сплати роялті з тим, щоб накопичити кошти на заплановані роботи в морі і продовжити своє життя як мінімум ще на вісім років», - сказав Алвіндо.

Наземні роботи з видобутку алмазів в Намібії, які почалися в 1908 році і можуть закінчитися в 2023 році, оскільки Namdeb заявила, що їх продовження при нинішньому податковому режимі більш економічно.

Namdeb платить 10 % роялті з продажів і 55 % корпоративного податку з прибутку.