2015-08-17

Звіт профільного Комітету

Комітет Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи прозвітував про свою діяльність за період лютий - липень 2015 року.

Зокрема, повідомляється, що винесено на розгляд Верховної Ради України та розглянуто на засіданні Комітету 24 проекти законодавчих актів, з підготовки яких Комітет визначено головним.

Також відмічається, що Верховною Радою України прийнято три закони України з підготовки яких Комітет визначено головним, серед яких "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення прозорості видобувних галузей в Україні" (від 16.06.2015 № 521-VIII).

Метою закону є забезпечення можливості отримання фінансової інформації та інформації про господарську діяльність для підготовки Звіту про платежі видобувних компаній до бюджету України і доходи Уряду від їх діяльності відповідно до вимог Стандарту Ініціативи прозорості видобувних галузей, створення сприятливого інвестиційного клімату, умов подолання корупції, ефективного конкурентного середовища.

Детальніше - на веб-сайті Комітету.