2014-12-01

Зустріч представників Держгеонадр України з Генеральним Секретарем АГСЄ п. Лукою Демікелі

25 листопада 2014 року в Державній службі геології та надр України відбулась зустріч представників Держгеонадр України з Генеральним Секретарем Асоціації геологічних служб Європи АГСЄ п. Лукою Демікелі.

У зустрічі взяли участь Голова Державної служби геології та надр України Дмитро Кащук, радник Голови Денис Жегалов, директор Департаменту організаційно-аналітичної роботи та управління персоналом Держгеонадр України Микола Бояркін, директор Державного науково-виробничого підприємства «Державний інформаційний геологічний фонд України» Сергій Примушко та директор Центру міжнародного співробітництва ДНВП «Геоінформ України», контактна особа в АГСЄ Борис Малюк.

Учасники зустрічі обговорили загальні засади діяльності групи незалежних експертів щодо оцінки стану і перспектив подальшого розвитку Державної служби геології та надр України, а також питання налагодження оперативного співробітництва Держгеонадр України з АГСЄ та визначення принципів взаємодії фахівців Служби з європейськими експертами і механізми їх забезпечення необхідними матеріалами.

Довідково: Завдання реформування геологічної галузі України вимагають вивчення і використання досвіду організації та функціонування геологічних служб інших країн, насамперед Європейського Союзу. Відповідно до переліку заходів, спрямованих на оптимізацію структури та завдань Держгеонадр України, керуючись положеннями «Угоди про асоціацію між Україною та ЄС» від 21.03.2014 р., зважаючи на членство Держгеонадр України в Асоціації геологічних служб Європи (АГСЄ) та беручи до уваги досвід АГСЄ в організації роботи у 2013 році групи незалежних експертів для оцінки стану і перспектив розвитку Геологічної служби Греції, Держгеонадра України звернулись до керівництва АГСЄ з проханням про надання рекомендацій щодо перспектив подальшого розвитку Держгеонадр України шляхом формування та скерування в Україну відповідної групи незалежних експертів.

Зазначений запит Держгеонадр України схвалено під час 37-ї Генеральної Асамблеї АГСЄ (21.09.2014 р., м. Берн, Швейцарія).