2016-11-10

Завершено прийом документів на участь в аукціоні з продажу спецдозволів на користування надрами

Державна служба геології та надр України завершила прийом документів на участь в аукціоні з продажу спецдозволів на користування надрами. Попередньо участь у торгах братимуть 12 претендентів на чотири ділянки. Зауважимо, кількість претендентів може змінитись після надходження результатів перевірки Державною фіскальною службою, Державною службою фінансового моніторингу, правоохоронними структурами, у тому числі Службою безпеки України. Нагадаємо, аукціон відбудеться 20 грудня за новими правилами.

Держгеонадра продовжує підготовку до другого в цьому році аукціону. «Підготовка до торгів триває. Це буде перший аукціон за новими правилами. Наразі маємо злагоджену роботу з потенційними надрокористувачами, а це значить, що заданий нами курс – правильний. Держгеонадра на шляху до отримання статусу справжньої сервісної служби. Такий підхід забезпечить надходження до держбюджету та створить умови чесної конкуренції», – коментує процес підготовки до аукціону т.в.о. голови Держгеонадр Микола Бояркін.

Наразі є 12 претендентів на чотири ділянки. Зокрема, це:
1. Порогівське родовище, Вінницька обл., Ямпільський р-н
2. Кунківська ділянка, Вінницька обл., Гайсинський р-н
3.  Тереблянська площа, Закарпатська обл.,Тячівський р-н
4.  Олександрівська ділянка, Одеська обл., Іванівський р-н

Нагадаємо, 19 серпня Держгеонадра оголосила про проведення першого аукціону з продажу спеціальних дозволів на користування надрами за новими правилами. Служба виставила на торги 7 ділянок, дві з яких нафтогазові.

Станом на 2 листопада (останній день прийому заяв) до Держгеонадр надійшло 13 заяв з відповідними пакетами документів.

Довідка:

Підстави для відмови від участі в аукціоні передбачені п.10 Порядку проведення аукціонів, яким керується аукціонний комітет при розгляді відповідних заяв претендентів.

1.подання неповного пакета документів, визначеного у пункті 8 цього Порядку, або їх невідповідності вимогам пункту 8 цього Порядку;
2.невідповідності поданих документів вимогам цього Порядку;
3.виявлення в документах, поданих претендентом, недостовірних відомостей;
4. наявності підстави, передбаченої пунктом 29 цього Порядку;
5. застосування до претендента ліквідаційної процедури або визнання його в установленому порядку банкрутом;
6. наявності у претендента боргу із сплати податків та загальнообов’язкових платежів станом на останній звітний період;
7. наявності інформації від правоохоронних органів та суб’єктів фінансового моніторингу, що претендент здійснює фінансування тероризму в Україні;
8. виявлення інформації, що претенденти є пов’язаними між собою особами;
9. невиконання претендентом програм робіт на ділянках надр, на користування якими йому вже надано дозвіл, або виявлення порушень правил користування надрами на таких ділянках, що зафіксовані в актах перевірок, приписах або розпорядженнях відповідних органів у сфері надрокористування і не усунуті станом на дату прийняття рішення аукціонного комітету.