2015-08-07

Засідання робочої групи Комітету ВР відбулося на території майбутнього Біланівського ГЗК

У виїзному засіданні робочої групи Комітету щодо ситуації довкола будівництва Біланівського гірничо-збагачувального комбінату, яке відбулося 6 серпня 2015 року, взяли участь голова підкомітету з питань державного моніторингу навколишнього природного середовища Рибак І. П., народні депутати України Шаповалов Ю.А., Каплін С.М., заступник голови Полтавської обласної державної адміністрації Пругло О.Є., перший заступник голови Державної екологічної інспекції України Синьогуб В. М., представники центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств.

Учасники відвідали територію, на якій планується будівництво Біланівського гірничо-збагачувального комбінату, а також Єристівський кар’єр, який належить  до гірничо-збагачувального комбінату.

На засіданні було обговорено питання впливу запланованого будівництва на  довкілля та на соціально-економічний розвиток регіону.

Голова підкомітету з питань державного моніторингу навколишнього природного середовища Рибак І. П. також долучився до громадського обговорення проблем будівництва  Біланівського ГЗК, яке відбулося в м. Кременчузі за ініціативи мешканців територіальної громади.

Як повідомили Інформаційному управлінню в секретаріаті Комітету, результати виїзного засідання робочої групи будуть проаналізовані та враховані при підготовці слухань у Комітеті стосовно цього питання.