2019-11-13

Засідання Комітету ВРУ з питань екологічної політики та природокористування

13 листопада відбудеться засідання Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування (м.Київ, вул. Шовковична, 4, кімн. 306).

Порядок денний:

І. Законопроекти, з опрацювання яких Комітет визначено головним:

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про затвердження Загальнодержавної програми розвитку мінерально-сировинної бази України на період до 2030 року" (р.№2157, н.д. М.Бабенко).

ІІ. Законопроекти, з опрацювання яких Комітет не є головним:

  • Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля (щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу) (р.№2339, н.д. О. Бондаренко та ін.).
  • Проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України (щодо збільшення розмірів штрафів за забруднення атмосферного повітря) (р.№2339-1, н.д. О.Василевська-Смаглюк та ін.).
  • Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо збільшення ставок екологічного податку з метою проведення додаткових заходів, що сприятимуть зміцненню здоров'я та покращенню медико-санітарного забезпечення громадян України (р.№2367, н.д. Є.Шевченко та ін.).
  • Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо запобігання несприятливому впливу забруднення повітряного середовища на здоров'я населення (р.№2296, н.д. М.Радуцький та ін.).
  • Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо безпеки використання ядерної енергії (р.№2372, н.д. О.Шипайло та ін.).

Інші питання:

  • Про проект рішення про рекомендації засідання круглого столу на тему: "Забруднення атмосферного повітря: види, моніторинг та рішення в контексті європейської інтеграції".
  • Про створення робочої групи щодо розроблення проекту Закону України про внесення змін до Закону України "Про охорону атмосферного повітря" щодо зобов’язання суб’єкта господарювання встановлювати автоматичні системи контролю викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами; визначення підстав для анулювання дії дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами.
  • Про лист Міністерства енергетики та захисту довкілля України щодо оновлення складу робочої групи з підготовки 2-го Національно-визначеного внеску України до Паризької угоди.
  • Про лист депутатської фракції політичної партії "Слуга народу" щодо звернення голови Львівської обласної державної адміністрації Мальського М.М. стосовно врегулювання проблеми випалювання сухої рослинності.