2014-12-22

Мінприроди запрошує до обговорення...

Одним з головних напрямків реалізації регуляторної політики є оприлюднення проектів регуляторних актів з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб, а також їх відкриті обговорення за участю представників громадськості.

Відповідно до статті 7 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», з метою досягнення ефективності, стабільності, передбачуваності та збалансованості нормативно-правової бази, що регулює господарську діяльність в Україні, Мінприроди України розробило проект Плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів на 2015 рік( далі – Проект плану ). Під час розробки якого були враховані пропозиції всіх заінтересованих структурних підрозділів Мінприроди та центральних органів виконавчої влади України діяльність яких спрямовується та координується через Міністра екології та природних ресурсів України.

Варто зазначити, що громадяни, суб’єкти господарювання та їх об’єднання можуть на етапі планування діяльності з підготовки проектів регуляторних актів, користуючись своїм правом згідно статті 6 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», подавати регуляторному органу пропозиції про необхідність підготовки проектів регуляторних актів.

У зв’язку із зазначеним, Міністерство екології та природних ресурсів України повідомляє про початок  проведення консультацій з громадськістю у формі публічного громадського обговорення шляхом електронних консультацій щодо вищевказаного Проекту плану.

Проект плану розміщено на офіційному веб-сайті Мінприроди у розділі «Регуляторні акти».

Строк подання пропозицій та зауважень: впродовж 15 календарних днів з дати опублікування.

Контактна особа: Посмітний Роман Олександрович – головний юрисконсульт сектору взаємодії з Верховною Радою України та регуляторної діяльності Департаменту правової та міжнародної діяльності Міністерства екології та природних ресурсів України.

Електронна скринька для подання пропозицій в режимі електронного листування: [email protected].

План діяльності Міністерства екології та природних ресурсів України з підготовки проектів регуляторних актів на 2015 рік