2024-07-31

Юрій Власенко та Руслан Слободян – нові члени НКРЕКП

Кабінет Міністрів призначив Руслана Слободяна та Юрія Власенка на посади членів Національної комісії, що здійснює регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Відповідні розпорядження від 30 липня 2024 р. опубліковані на Урядовому порталі, передає ExPro.

«НКРЕКП вітає рішення Кабінету Міністрів України про призначення Юрія Власенка та Руслана Слободяна членами НКРЕКП. Нові члени Регулятора були відібрані за результатами конкурсного відбору як такі, що отримали вищий рейтинг та пройшли спецперевірку. НКРЕКП й надалі працюватиме задля забезпечення балансу інтересів держави, споживачів та учасників енергетичних ринків, з метою встановлення умов для сталого функціонування енергетичного сектору, втілення європейських реформ у галузі, відбудови енергетичної інфраструктури, посилення стійкості та гнучкості енергетичної системи України», - так прокоментували в Енергорегуляторі.

Нових членів Комісії призначено строком на 6 років.

Раніше конкурсна комісія подала 3 кандидатури на вакантні посади членів НКРЕКП - Юрій Власенко, Максим Немчинов, Руслан Слободян. Максим Немчинов є отримав підозру від НАБУ у справі щодо махінацій з вугіллям для державних вугільних електростанцій.