2021-03-04

Volvo до 2030 року випускатиме лише EV

Volvo Cars заявила, що планує до 2030 року стати «компанією, що виробляє тільки електричні автомобілі», і що всі продажі електричних моделей будуть переведені в режим онлайн. Про це передає Enkorr. 

Для досягнення цієї мети, Volvo буде прагнути припинити випуск автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння, в тому числі гібридних. 

Минулого року компанія випустила свій перший електричний автомобіль (EV). До 2025 року половина світових продажів має бути повністю електричною, а друга половина - гібридною.

«У автомобілів з двигуном внутрішнього згоряння немає довгострокового майбутнього, - сказав Хенрик Грін, технічний директор Volvo Cars. - Ми твердо маємо намір стати виробником електромобілів, і перехід повинен відбутися до 2030 року».

Генеральний директор компанії Хокан Самуельсон спробував конкретизувати деякі деталі, пов'язані з моделлю продажів винятково в онлайн-режимі.

«В інтернеті ви побачите реальну вартість EV, доступність різних моделей ... і те, де саме ви розмістите своє замовлення. Покупець зможе провести [віртуальний] тест-драйв електромобіля, а потім продавці ... допоможуть йому розмістити замовлення на volvocars.com».

«Завдяки інтернету вартість EV знизиться, - пояснив Самуельсон. - Тому, що це більш ефективний спосіб дистрибуції електромобілів, завдяки якому ми зможемо уникнути ситуації, коли машини занадто довго простоюють в "неправильному" автосалоні».

Volvo Cars став останньою великою автомобільною компанією, яка розробляє плани на майбутнє, в основі яких лежить електрична мобільність.