2020-01-29

Візит представників Геологічної служби США до УКРДГРІ

28 січня 2020 р. у рамках офіційного візиту Геологічної служби США (USGS) до України американські колеги відвідали Український державний геологорозвідувальний інститут. До складу делегації увійшли директор директорату Європи, Азії, Росії та Арктики Геологічної служби США Інгрід Верстратен, радник, екс-директор Геологічної служби США Роберт Дойл та експерт Геологічної служби США Патрік Ліхи.

На робочій нараді фахівці УКРДГРІ ознайомили іноземних колег з основними досягненнями та перспективами розвитку наукової думки української геології. Під час зустрічі представникам геологічної служби США були продемонстровані найбільш пріоритетні для розвитку геологічної галузі України напрямки діяльності інституту, над якими працює УКРДГРІ.

Одним із предметів активного обговорення стала презентація зі створення Сховища первинної геологічної інформації та кам’яного матеріалу, в якому, за висновками американських експертів, роль Адміністратора Сховища відводиться УКРДГРІ. Було зазначено важливість та необхідність виконання цих робіт для держави, що в подальшому забезпечить не тільки підвищення ефективності геологорозвідувальних робіт, а й дозволить суттєво зекономити державні кошти на їх проведення. 

Пані Інгрід Верстратен відмітила важливість представлених напрямків діяльності інституту та висловилась щодо можливості подальшого співробітництва. Зокрема, американська сторона пообіцяла розглянути питання стосовно сприяння в оснащенні інституту обладнанням та програмним забезпеченням. Також сторони обговорили першочергові кроки щодо розвитку відносин та співпраці у майбутньому. 

Директор УКРДГРІ Сергій Гошовський наголосив на важливості співпраці щодо обміну досвідом між Україною та США у геологічній галузі. А враховуючи наукові заслуги американських експертів у наукометричній та інформаційно-аналітичній діяльності, їх авторитет серед науковців і геоспільноти США та в пам’ять про перебування в УКРДГРІ, С. Гошовський вручив американським колегам статуетки крота-копача – символ науковця УКРДГРІ.