2015-06-11

Візит компанії Tianjin Mingxi Science & Technology Co., Ltd до УкрДГРІ

10 червня до УкрДГРІ з діловим візитом прибула делегація представників компанії Tianjin Mingxi Science & Technology Co., Ltd (КНР) на чолі з головою Ради директорів паном Лином Хенгси (Lin Hengxi). Делегацію супроводжував доктор технічних наук, завідувач відділу геотермальної енергетики Інституту відновлювальної енергетики НАН України Юрій Морозов.

Під час зустрічі були розглянуті пропозиції китайських партнерів щодо залучення наукового та виробничого потенціалу УкрДГРІ у діяльності, що здійснюватиме компанія Tianjin Mingxi Science & Technology Co., Ltd в Україні. Проект відноситься до актуального на сьогодні напрямку збереження традиційних енергоресурсів за рахунок використання відновлювальної енергії, а саме геотермального тепла.

Директор УкрДГРІ Сергій Гошовський висловив подяку пану Лину Хенгси за змістовну презентацію та запропонував конкретні рішення, в яких би УкрДГРІ та партнери з Китаю могли знайти спільні бізнес-інтереси.

Після офіційної частини китайські колеги ознайомилися з технічними розробками УкрДГРІ у сфері використання енергії довкілля відділу інноваційних технологій. Завідувач відділу Олексій Зур’ян продемонстрував роботу експериментальної геотермальної системи Інституту та інших пристроїв, що працюють за рахунок відновлюваних джерел енергії і вже кілька років поспіль живлять системи гарячого водопостачання та теплозабезпечення підприємства.

На завершення візиту пан Лин Хенгси подякував за теплу зустріч та висловив сподівання, що розпочатий діловий діалог у майбутньому матиме продуктивне продовження.