2019-06-05

Видобуток Укргазвидобування за 5 місяців 2019 року – 6,44 млрд кубометрів газу

За оперативними даними, видобуток АТ «Укргазвидобування» за січень-травень 2019 року становить 6,441 млрд куб. м природного газу, що на 145 млн кубометрів перевищує показник аналогічного періоду минулого року.

Так, впродовж травня компанія видобула 1,3 млрд м3 природного газу на наявній виснаженій ресурсній базі. За оцінкою міжнародної компанії DeGolyer, станом на 01.01.2019 р., сумарні достовірні та ймовірні запаси газу Укргазвидобування становлять 264,2 млрд куб. м, але більшість родовищ УГВ мають низки пластові тиски та високий рівень виснаженості.

Для ефективної роботи на зазначеній ресурсній базі, УГВ залучає власні підрозділи та співпрацює з провідними міжнародними компаніями за такими напрямками, як буріння бічних стовбурів, операції з ГРП, колтюбінгові операції, роботи з капітального ремонту свердловин, встановлення плунжерних ліфтів та інше.

Варто зазначити, що для збільшення видобутку на наявних родовищах, зокрема на території Західної України, УГВ запропонувало українським та міжнародним видобувним компаніям підписати контракт зі збільшення видобутку.

Для розширення ресурсного портфелю компанія активно брала участь у двох раундах електронних аукціонів Держегеонадр та придбала 6 нових ділянок.

Окремо варто відмітити, що Укргазвидобування долучилося до конкурсу Міненерго на укладення угод про розподіл продукції та подало заявки щодо розробки 9 площ, 4 з яких УГВ планує розробляти спільно з провідною міжнародною публічною компанією Vermilion Energy.