2020-04-22

Видобуток нафти на Шатравинському родовищі відновили

Дочірнє підприємства ПрАТ «НАК «Надра України» «Чернігівнафтогазгеологія» повідомило про відновлення видобутку нафти на свердловині #1-Шатравинська. Як зазначають фахівці, у березні поточного року провели відповідні дослідження родовища, які показали приплив нафти. Результати досліджень заклали в основу плану пробної експлуатації об‘єкта, яка дозволить визначити перспективи розробки родовища та обрати оптимальний режим роботи на ньому. 

«Надра України» сприятиме і усіляко підтримуватиме нарощення обсягів видобування вуглеводнів дочірніми підприємствами, адже ефективність кожного із підприємств — шлях до ефективної роботи галузі», — наголосив голова правління ПрАТ «НАК «Надра України» Тарас Кузьмич. Він додав, що пріоритетним напрямком роботи компанії є ефективне використання надр та зміцнення енергетичної незалежності держави. 

Нагадаємо, Шатравинська свердловина не працювала із січня 2013 року. Водночас, Тунівська зона структур, до якої належить родовище, залишається одним із найбільш перспективних об’єктів «Надра України».