2021-04-20

Видобуток нафти на об’єктах в Західній пустелі Єгипту збільшився на 20 %

На початку квітня поточного 2021 року Petrosannan Company (спільна компанія-оператор НАК «Нафтогаз України» та Egyptian General Petroleum Corporation) провела роботи з інтенсифікації видобутку нафти на концесійній ділянці в Західній пустелі Арабської Республіки Єгипет. Про це інформує сайт компанії.

Завдяки виконанню гідророзриву пластів на пілотних свердловинах видобуток нафти збільшився на понад 20м% або 600 барелів на добу (б / д). 

За умови збереження досягнутих обсягів видобутку та поточних цін на нафту (60 дол. США/барель) Група Нафтогаз отримає додатковий дохід від проведених операцій близько 400 тисяч доларів США на місяць.

«Один з ключових векторів стратегії Групи Нафтогаз — збільшення обсягів видобутку вуглеводнів, як в Україні, так і на закордонних активах. Лише початок цьогорічної кампанії з інтенсифікації свердловин дозволив нам збільшити обсяг видобутку нафти на 20%. Ми плануємо у подальшому використовувати отриманий досвід, зокрема, з проведення гідророзривів пластів, на інших ділянках, що експлуатує Група Нафтогаз у Арабській Республіці Єгипет», — наводиться на сайті зауваження першого заступника голови правління Нафтогазу Сергія Переломи.