2019-08-27

Відбувся круглий стіл щодо рекультивації земель

23 серпня 2019 року, о 10:00 в прес-центрі інформаційного агентства "Українські Новини" відбувся круглий стіл щодо рекультивації українських земель, пошкоджених незаконним видобутком бурштину.

Організатор: громадська організація "Захист інвесторів".

Як зазначають організатори, мета зустрічі – привернути увагу керівництва держави, контролюючих інстанцій та ЗМІ до ситуації, що склалась в Україні. Зокрема, мова йтиме про небажання влади відновлювати землі після нелегального видобутку бурштину та небажання навести порядок в даній галузі. Крім того, піднімуть питання щодо шляхів мінімізації можливості нелегальних копачів "домовлятись" із новою владою про продовження незаконного промислу.

Громадськості стало відомо про угоду між державним підприємством та іноземним інвестором. Вони домовились провести рекультивацію, однак посадовці всіляко гальмують процес, тим самим знижуючи авторитет України в очах потенційних міжнародних вкладників. Тому активісти хочуть привернути увагу ЗЕ-команди до проблемної ситуації та спробувати напрацювати спільні механізми вирішення проблеми з бурштином та виснаженою землею.

Спікери:

Демченко Сергій, директор ТОВ "Агро-Нова", субпідрядник;
Тяглій Дмитро, директор  ДП "Бурштин України";
Ващенко Костянтин, помічник генерального директора ДП "Бурштин України";
Шинкаренко Денис, голова ГО "Захист інвесторів";
Валявка Володимир, голова екологічної комісії Рівненської облради;
Проданик Іван, адвокат АО "Екобезпека" ;
Коваль Данило, головний менеджер з питань геології та надрокористування ДП "Укрбурштин";
Aharon Ilya, акціонер;
Kaspars Cinitis, директор управляючої компанії;

Kotylev Sergey, інвестиційний консультант з Нью-Йорка.