2014-07-24

Відбувся круглий стіл на тему «Інвестиції в Україні, дерегуляція дозвільних процедур щодо відведення землі та користування надрами»

17 липня 2014 року у Києві, в приміщенні Державної служби геології та надр України відбувся круглий стіл на тему «Інвестиції в Україні, дерегуляція дозвільних процедур щодо відведення землі та користування надрами». Організаторами заходу виступили Українська асоціація вапняної промисловості та Державна служба геології та надр України.

У заході взяли участь представники Державної служби геології та надр України, Української асоціації вапняної промисловості, будівельних галузевих асоціацій та підприємств, що здійснюють видобування вапняків і виробництво вапна з усіх регіонів України, виробники будівельних матеріалів, представники закордонних компаній та інвестиційних банків та інші.

Учасники круглого столу, зокрема, обговорили проблеми видобувної та будівельної галузей, залучення інвестицій в Україну та дерегуляції дозвільних процедур щодо відведення землі та користування надрами.

Пропозиції щодо вдосконалення процедури отримання спеціальних дозволів на користування надрами, надані учасниками заходу, будуть взяті до уваги Державною службою геології та надр України при підготовці проектів нормативно-правових актів, що стосуються дозвільних процедур.

Отже, в Держгеонадрах України проводиться всебічна робота з інститутами громадянського суспільства, зокрема, завжди підтримується ініціатива з боку громадськості щодо проведення семінарів, круглих столів, конференцій з актуальних питань у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр.