2016-12-21

Відбувся аукціон з продажу спецдозволів на користування надрами

20 грудня, відбувся аукціон з продажу спеціальних дозволів на користування надрами. В торгах брали участь 11 претендентів на чотири ділянки. Нагадаємо, це був другий аукціон в 2016 році, але перший за новими правилами. Торги були відкритими для ЗМІ, представників громадських організацій та фізичних осіб.

Під час аукціону з продажу спецдозволів на користування надрами було продано чотири лоти. А саме: Порогівське родовище (видобування; пісковики), Тереблянська площа (геологічне вивчення, у т.ч. ДПР; нафта, газ природний, конденсат), Кунківська ділянка (геологічне вивчення, у т.ч. ДПР; суглинки, глини), Олександрівська ділянка (геологічне вивчення, у т.ч. ДПР; вапняк пиляльний). Початкова вартість лотів складала 2,9 млн грн. По завершені аукціону сума досягла майже 11,4 млн грн.

«Загалом на ці торги було виставлено сім ділянок. З огляду на те, що охочих щодо придбання 3 ділянок не виявилось, на аукціоні були лише чотири ділянки. На них претендували 12 компаній. Сьогодні по закінченні реєстрації учасників аукціону фактичних претендентів було 11, компанія «Голден Гейт Бізнес» не зареєструвалась на торги. Зауважень до проведення аукціону від членів комісії, ЗМІ та громадськості не було», – пояснив голова аукціонного комітету Дмитро Абрамович.

Зазначимо, це були перші торги за новими правилами, які ініціювала Державна служба геології та надр. «Згідно нових правил, потенційні надрокористувачі на підготовку відповідних пакетів документів мали 75 днів замість 15. Збільшені терміни зіграли важливу роль, бо у компаній був час на корекцію помилок, допущених при наданні заявок на участь в аукціоні. Таким чином, всі претенденти були допущені до аукціону», – каже керівник Держгеонадра Микола Бояркін.

Нагадаємо, І аукціон з продажу спеціальних дозволів на користування надрами у 2016 році відбувся 22 березня. На тих торгах було продано 8 лотів за понад 12 млн грн.

Довідка: Згідно пункту 27 Порядку проведення аукціонів, переможці впродовж 5 днів мають підписати договір купівлі-продажу та впродовж 30 днів сплатити до держбюджету різницю між ціною лоту та гарантійним внеском.