2022-01-21

Відбулося перше засідання Громадської ради при Держгеонадрах

18 січня 2022 року відбулося засідання Громадської ради при Державній службі геології та надр України. Збори пройшли у змішаному форматі. Участь у заході взяли представники громадянського суспільства та працівники Держгеонадр.

На засіданні за результатами голосування Павла Жилу було обрано головою Громадської ради при Державній службі геології та надр України, заступником – Ксенію Оринчак, секретарем – Ірину Синюхіну.

Під час наради члени консультативно-дорадчого органу обговорили підготовку плану роботи на 2022 рік, а також розробку положення про Громадську раду. Документ взяли на опрацювання та запланували розглянути й погодити його на наступному засіданні.

Держгеонадра розраховують на Громадську раду, як на експерта. А також звернувся до її членів взяти участь у тестуванні електронного кабінету надрокористувача. 

Павло Жила зазначив, що з кожним днем Служба стає більш відкритою, її робота прозорою, а також висловив сподівання, що ці тенденції збережуться. Він додав, що досвід взаємодії Громадської ради з Держгеонадрами є позитивним, до позиції ради прислухаються, її враховують. Тому основним завданням сьогодні є спільно працювати, ініціювати законодавчі зміни, аби налагодити більш ефективну роботу галузі.