2018-06-11

Відбулася серія громадських слухань за процедурою ОВД щодо планованої діяльності УГВ

У період з 1 по 5 червня Міністерство екології та природних ресурсів України провело серію громадських слухань у Сумській та Харківській областях за новою процедурою ОВД (оцінки впливу на довкілля), закон щодо якої набрав чинності у грудні 2017 року.

1 червня громадські слухання пройшли у м. Лебедин Сумської області, на яких було презентовано плани щодо діяльності в регіоні газопромислового управління «Полтавагазвидобування».

4 червня громадські слухання відбулися у місті Балаклія Харківської області, на яких заслухали плани щодо діяльності у регіоні газопромислового управління «Шебелинкагазвидобування».

5 червня плани щодо діяльності ГПУ «Шебелинкагазвидобування» обговорювали на громадських слуханнях у м. Красноград Харківської області.

У всіх вищезазначених заходах брали участь працівники відділу ОВД Міністерства екології та природних ресурсів, фахівці УкрНДІгазу, представники замовника планованої діяльності – АТ «Укргазвидобування», ГПУ «Полтавагазвидобування», ГПУ «Шебелинкагазвидобування» та громадськість.

Загалом Укргазвидобування розпочало 93 процедури з оцінки впливу на довкілля. 

Як раніше повідомлялося, 21 травня Міністерство екології та природних ресурсів України провело перші громадські слухання у Сенчанській територіальній громаді за новою процедурою ОВД щодо планованої діяльності УГВ на Полтавщині.