2014-12-11

Відбулась офіційна церемонія вручення відзнак лауреатам Державної премії України в галузі науки і техніки 2013 року

8 грудня 2014 року у Великому конференц-залі НАН України відбулась офіційна церемонія вручення відзнак лауреатам Державної премії України в галузі науки і техніки 2013 року. Церемонію нагородження проводив академік НАН України Б.Є. Патон.

Згідно з Указом Президента України №675/2014 на підставі подання Комітету з Державних премій України в галузі науки і техніки Державну премію 2013 року було присуджено за цикл наукових праць «Використання природних ресурсів України в умовах екологічних обмежень» співробітникам навчально-наукового інституту «Інститут геології» Київського національного університету імені Тараса Шевченка: докторові геолого-мінералогічних наук, професорові Павлишину Володимиру Івановичу, докторові геолого-мінералогічних наук, професорові Коржневу Михайлу Миколайовичу, кандидатові геологічних наук, доценту Курило Марії Михайлівні.

У 2013 році секретаріатом Комітету прийнято до розгляду на здобуття Державних премій 61 роботу, в т.ч. 50 робіт, які мають відповідний дозвіл для публікації у засобах масової, 3 підручники та 8 робіт, що становлять державну таємницю, в переважній більшості представили київські установи і організації.