2015-01-13

В Україні призупинила роботу нафтогазова компанія JKX

В Україні призупинила роботу нафтогазова компанія JKX Oil&Gas з Великобританії.

Про це корпорація заявила на сайті Лондонської фондової біржі.

JKX поки не робитиме в свої українські активи капітальних вкладень, запланованих на 2015 рік, і вже склала свою бурову установку Skytop після недавнього завершення свердловини IG-140.

Причиною цього стало підвищення ренти за видобуток газу на 28% і 55% залежно від глибини залягання, а також обмеження на продаж газу промисловим споживачам.

Наприкінці листопада 2014 року Кабмін розширив список підприємств, зобов'язаних з 1 грудня купувати газ тільки у "Нафтогазу України".

Компанія готова відновити роботу в Україні після того, як у країні поліпшаться економічні показники для інвестицій.

Дочірньою корпорацією JKX є Полтавська газонафтова компанія, в якої є ліцензія на розробку родовищ нафти і газу Ново-Миколаївського комплексу в Полтавській області загальною площею в 271 кв. км. Також у неї є дозволи на розвідку Заплавського, Єлизаветівського і Червоноярського-Східного родовищ, чия загальна площа сягає 171,2 кв. км.

У січні 2014-го JKX запустила першу свердловину (E-301) на Єлизаветівському родовищі під Полтавою. Глибина свердловини становить 3 102 метра.

Крім України, у корпорації є активи в Росії, Угорщині, Болгарії та Словаччині.

Як повідомляв Корреспондент.net, у грудні 2014 року США призупинили співпрацю з Південним машинобудівним заводом ім.Макарова (Дніпропетровськ).

Причиною цього став вибух двигуна ракети-носія Antares з транспортним кораблем Cygnus 29 жовтня.