2012-10-29

В Кабінеті Міністрів України відбулась відеоконференція на тему: "Перспективи досягнення енергетичної незалежності України завдяки видобуванню нетрадиційних видів вуглеводнів"

25 жовтня 2012 року в Кабінеті Міністрів України відбулась відеоконференція на тему: "Перспективи досягнення енергетичної незалежності України завдяки видобуванню нетрадиційних видів вуглеводнів". У відеоконференції прийняли участь Голова Державної служби геології та надр України Олег Проскуряков, радник Міністра екології та природних ресурсів України Володимир Ігнащенко, а також директор Департаменту геології Держгеонадр України Володимир Бенько. Відеоспілкування відбувалось із чотирма регіонами України: Дніпропетровським, Харківським, Львівським та Одеським.

На заході було обговорено ряд ключових питань, які стосуються екологічної безпеки та реалізації досягнення енергетичної незалежності України завдяки видобуванню нетрадиційних видів вуглеводнів.

Учасники відеоконференції обговорили питання щодо видобутку вуглеводнів у межах Олеської та Юзівської ділянок компаніями Chevron та Shell спільно з українським оператором Національною акціонерною компанією «Надра України».

Наприкінці відеоконференції спікери зазначили, що для закріплення та продовження досягнутих успіхів Уряд України, фахівці Міністерства екології та природних ресурсів, Державної служби геології та надр України активно беруть участь у міжнародних переговорних процесах, відстоюючи інтереси України у вищезазначених питаннях.

Державна служба геології та надр України