2013-10-03

Уряд створює сприятливий інвестиційний клімат для реалізації енергетичних проектів в Україні

Уряд створює сприятливий інвестиційний клімат для реалізації енергетичних проектів в Україні. Про це заявив Міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький під час брифінгу у Кабінеті Міністрів України на тему «Шляхи досягнення енергетичної незалежності».

Міністр переконаний, що найважливішим завданням на коротку перспективу є підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, в якому енергетика займає одне з ключових місць. «Вже сьогодні Україна успішно співпрацює зі світовими  компаніями у сфері видобутку вуглеводнів, що сприяє впровадженню передових технологій та досвіду, а також забезпечує енергетичну безпеку нашої держави», - зазначив Едуард Ставицький.

Він нагадав про проведення трьох конкурсів на укладання угод про розподіл продукції, що видобуватимуться в межах Олеської ділянки (Львівська та Івано-Франківська області), Юзівської ділянки (Донецька та Харківська області), а також Скіфської площі Шельфу Чорного моря. Зокрема, Міністр переконаний, що співпраця з компанією Shell буде дуже плідною, а також в найближчий час будуть вирішені всі питання, необхідні для підписання угоди з компанією Chevron по видобутку нетрадиційних видів вуглеводнів. «На сьогодні проект Угоди узгоджено на сесії Івано-Франківської обласної ради, а в четвер 3 жовтня питання узгодження винесене на засідання Львівської обласної ради», - повідомив Міністр.

Крім того, Едуард Ставицький прогнозує підписання УРП із групою компаній на чолі з «ExxonMobil Exploration and Production Ukraine B.V» (Нідерланди) щодо видобутку вуглеводнів на шельфі Чорного моря в межах ділянки «Скіфська» вже цього місяця.

«Всі ці проекти відкривають Україні широкі перспективи для задоволення у повному обсязі власних потреб в енергетичних ресурсах. Переконаний, співпраця з нашими міжнародними партнерами та реалізація програми нарощення видобутку енергоносіїв приведе нас до енергонезалежності», - переконаний Міністр.

Урядовий портал