2016-10-12

Уряд надав дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки

Відповідне розпорядження Кабінету Міністрів прийнято з метою, відповідно до земельного законодавства, надання дозволу Товариству з обмеженою відповідальністю "Агропромислове підприємство "Львівське" на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 9,9830 гектара. Це землі державної власності лісогосподарського призначення (ліси), що перебувають у постійному користуванні Державного підприємства "Львівський лісгосп". Ділянка розташована на території Пустомитівського району Львівської області.

 В подальшому цю ділянку буде надано зазначеному товариству в оренду на строк дії спеціального дозволу на користування надрами від 18 квітня 2003 року № 2952 із зміною цільового призначення під розробку (розширення) Сихівського кар'єру піску.  Початок видобутку планується зимою 2016-1017 років, оскільки Сихівський кар'єр є одним із основних постачальників піску для виробництва протиожеледної піскосоляної суміші, яку використовують під час механізованого прибирання вулиць міста Львова у зимовий період.  

Самим підприємством на основі Сихівського кар'єру пісків створено гірничо-добувний підрозділ чисельністю 50 робочих місць з загальним річним фондом заробітної плати 1,8 млн. грн. Також це дає можливість розвитку як будівельної, так і скляної промисловості, в якій працюють декілька тисяч громадян області.  

Крім цього, щорічно від роботи Сихівського кар'єру пісків надходитимуть податки за користування надрами в розмірі 625 тис. грн., орендна плата за користування земельною ділянкою, яка сплачується в місцевий бюджет, при встановленні ставки орендної плати у розмірі 6% (орієнтовно) від нормативної грошової оцінки земельної ділянки становитиме 1,2 млн. грн.

Також одноразово до місцевого та державного бюджету надійдуть кошти в орієнтовному розмірі 5 млн. грн. за втрати лісогосподарського виробництва, які в свою чергу скеровуються на розвиток лісогосподарської галузі регіону.