2018-06-26

«Укрнафтобуріння» встановило рекорд з добового дебіту природного газу

Компанія Укрнафтобуріння успішно освоїла свердловину №20, в результаті чого добовий дебіт на Сахалінському родовищі досяг рекордної позначки – понад 2 млн. м3 природного газу. Про це повідомили в компанії.

Під час випробування горизонту В-16 на глибині 5 000 метрів було отримано комерційний приплив газоконденсатної суміші з дебітом 260 тис. м3 газу і 50 т газового конденсату.

Основним підрядником при будівництві свердловини №20 виступило ТОВ "Бурова компанія Укрбурсервіс".

«Результати освоєння свердловини досить істотні. Крім того, цією свердловиною компанія відкрила новий поклад, який раніше не був залучений в промислову розробку. Це стало можливо завдяки глибокому аналізу геолого-промислових даних, а також інтерпретації 3D сейсмічних даних» – прокоментував Володимир Новіков, керівник Департаменту геології.

«Укрнафтобуріння постійно нарощує темпи та обсяги видобутку газу і конденсату на Сахалінському родовищі. Наша команда продемонструвала позитивний результат буріння та освоєння свердловин, який став уже закономірним. Ми плануємо зберегти позитивну динаміку буріння і видобутку вуглеводнів на найближчі 2 роки» – зазначив Михайло Бакуненко, Голова Правління ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння».