2019-12-05

«Укрнафтобуріння» встановило черговий рекорд за добовим дебітом газу

3 грудня добовий дебіт природного газу ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння» склав 2,3 млн м3, що є абсолютним рекордом для Компанії. Добовий видобуток природного газу в цілому по Сахалінському родовищу склав 2,6 млн м3, що також є історичним максимумом, повідомила прес-служба ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння».

За період січень-листопад 2019 року «Укрнафтобуріння» освоїло п'ять свердловин, останню з яких - 29 листопада.

Крім того, 2 грудня Компанія успішно завершила ремонт свердловини №13 на Сахалінському родовищі. На свердловині проведені роботи по відновленню частини стовбура, що дозволило збільшити продуктивну зону. Роботи виконані із застосуванням бурового розчину компанії «Бурова техніка» на основі біополімеру з особливими кольматуючими властивостями. Підрядними організаціями виступили ТОВ «Нафтогазмонтаж», ТОВ «Везерфорд Україна», ТОВ «Гео Уелл Сервісез». В результаті повторного розкриття колектору вдалося в три рази збільшити дебіт свердловини. Початковий добовий дебіт після ремонту склав 93 тис. м3 газу і 12 тонн конденсату.

«Новий рекорд з добового дебіту газу на 30% перевищує показник грудня 2018 року і на 90% - показник грудня 2017 року. Ми в черговий раз продемонстрували готовність і спроможність нашої професійної команди до реалізації нових проектів і досягнення нових вершин. На сьогоднішній день наша компанія впевнено займає гідне місце серед топ-3 приватних газовидобувних компаній України, тим самим сприяючи як розвитку регіону нашої присутності, так і досягненню Україною енергонезалежності», - зазначив Михайло Бакуненко, Голова Правління ПрАТ« ВК «Укрнафтобуріння».