2020-10-28

«Укрнафтобуріння» направило до місцевих бюджетів 31,8 млн грн рентних платежів за 9 місяців 2020 року

Протягом січня-вересня 2020 року загальна сума рентної плати, здійсненої компанією ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння» за користування надрами для видобування нафти, природного газу і газового конденсату, склала 635,5 млн грн. До місцевих бюджетів направлено 31,8 млн грн з
цієї суми, в тому числі: 

- 12,7 млн грн – до обласного бюджету Харківської області;
- 12,7 млн грн – до бюджету Краснокутського району;
- 6,4 млн грн – до бюджетів Олексіївської, Качаловської та Кітченківської сільрад. 

Про це повідомляє пресслужба компанії УНБ. 

У третьому кварталі поточного року загальна сума рентної плати склала 170,4 млн грн. З них до місцевих бюджетів було направлено 8,5 млн грн. 

«Навіть в умовах нестабільної ринкової ситуації УНБ продовжує в повному обсязі виконувати фінансові зобов'язання перед бюджетами всіх рівнів. Як відповідальний бізнес, ми розуміємо, наскільки важлива для місцевих громад наша підтримка. Ми раді, що децентралізація рентної плати дозволяє цю підтримку надавати», – зазначив керівник фінансового департаменту ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння» Віталій Дороган. 

Нагадаємо, з 1 січня 2018 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу і газового конденсату», який сприяв децентралізації рентної плати.

Так, 95% від загальної суми рентної плати Компанії зараховується до державного бюджету, інші 5% – до обласного, районного та сільського бюджетів за місцезнаходженням (місцем видобутку) природних ресурсів.