2023-09-06

«Укрнафта» з випередженням графіку розпочала буріння нової свердловини на Сумщині

ПАТ «Укрнафта» з випередженням графіку – на 17 днів раніше – розпочала буріння ще однієї нової свердловини. Про це повідомляє пресслужба компанії. 

Йдеться про свердловину №150 Великобубнівського родовища, що на Сумщині. Роботи проводяться за допомогою власного бурового верстату компанії. За інформацією ExPro, йдеться про бурову установку китайського виробництва ZJ40.

Проєктна глибина свердловини складає 2 748 м по вертикалі та 2 888 м по стовбуру свердловини. Введення в експлуатацію планується у грудні 2023р, однак може бути і раніше. За прогнозами нова горизонтальна свердловина дасть початковий дебіт 87 т нафти на добу.

Загалом, у 2023 році «Укрнафта» інвестує 1,5 млрд в будівництво нових свердловин. Планується до кінця року розпочати буріння 9 нових свердловин, а у 2024р збільшити кількість свердловин до 30.

«Також вперше за всю історію країни компанія проведе 3D-сейсміку в гірській місцевості за допомогою безпровідних технологій. Нові знання про родовища дозволять бурити нові свердловини в майбутньому», - йдеться у повідомленні компанії.