2017-09-12

Укрнафта вимагає примусового виконання рішення суду щодо Держгеонадр

ПАТ «Укрнафта» повідомляє про зухвале нехтування Державною службою геології та надр України, очолюваною О.В. Кирилюком чинного судового рішення, яким службу зобов’язано продовжити на 20 років та видати ПАТ «Укрнафта» три спеціальні дозволи на користування надрами Заводівського, Коржівського та Козіївського родовищ.

На зустрічі, яка відбулась 2 серпня у Держгеонадрах Олег Кирилюк повідомив представників ПАТ «Укрнафта» про те, що судові рішення щодо продовження строків дії спеціальних дозволів компанії будуть виконуватися службою виключно в примусовому порядку.

У зв’язку з фактичною відмовою центрального органу виконавчої влади добровільно виконувати судові рішення, ПАТ «Укрнафта» було змушено звернутись до виконавчої служби, за наслідками чого 11 серпня Відділом примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України відкрито виконавче провадження та надано Державній службі геології та надр 10 робочих днів для виконання рішення суду.

Станом на 6 вересня рішення суду виконано не було, тому державна виконавча служба змушена винести постанову про накладення штрафу та встановила новий строк для виконання рішення суду.