2018-07-27

«Укрнафта» планує збільшити інвестиції в інтенсифікацію видобутку

«Укрнафта» планує збільшити обсяги інвестицій в інтенсифікацію видобутку вуглеводнів на існуючих свердловинах вже цього року. З цією метою компанія запропонувала потенційним партнерам 30 перспективних свердловин на 16 родовищах для проведення капітальних ремонтів, операцій з гідророзриву пласту (ГРП) та буріння бокових стовбурів. Запланований обсяг робіт оцінюється в 31 млн дол. США.

Співпраця буде побудована на базі сервісних контрактів з розподілом ризику.  Передбачається, що інвестор надаватиме фінансові ресурси та технічну експертизу, а винагородою буде частина додаткового прибутку, отриманого за рахунок збільшення обсягів видобутку вуглеводнів внаслідок проведених інвестором робіт. При цьому, свердловини та видобута сировина залишаються у власності «Укрнафти».

У першій половині поточного року «Укрнафта» силами власних сервісних підрозділів провела чотири операції ГРП на західноукраїнських родовищах, завершила капітальний ремонт 58 свердловин та провела 54 операції з інтенсифікації видобутку.