2024-03-07

Укргазвидобування запустило свердловину з добовим дебітом понад 400 тис. куб. м

Укргазвидобування пробурило нову оціночно-експлуатаційну свердловину глибиною 3 885 метрів на старому родовищі. Нова свердловина забезпечує високий дебіт – близько 400 тис. куб. м газу на добу.

Ідея буріння цієї свердловини належить молодій команді розробників УкрНДІгазу, які оцінили залишковий потенціал цього родовища, вдало визначили ділянку для її закладання та довели високу перспективність буріння в цій зоні.

Під час буріння в інтервалі продуктивних пластів фахівці Укргазвидобування використали розчин на вуглеводневій основі, який значно знижує ризики негативного впливу бурового розчину на пласти-колектори. Свердловина пробурена за 105 днів, що майже на 30% швидше, ніж передбачено проектом. Під час буріння свердловини буровики встановили добовий рекорд проходки однією бригадою – за 24 години вони пробурили 905 метрів!

– Під час роботи над цією свердловиною всі філії спрацювали злагоджено та як єдина команда: за рахунок оптимізації демонтування основного бурового обладнання, дострокового проведення підготовчих робіт, що в свою чергу пришвидшило облаштування свердловини промисловими комунікаціями, свердловину ввели в експлуатацію на кілька днів раніше проектного терміну з високим дебітом, – коментує Олег Толмачев, т.в.о. генерального директора Укргазвидобування.