2018-10-22

Укргазвидобування візьме участь у ІІ-му у 2018 році аукціоні з продажу спецдозволів на користування надрами

АТ «Укргазвидобування» з метою нарощування видобутку власного газу в рамках Програми «20/20» розглядає шляхи розширення нової ресурсної бази, від розвитку якої залежить виконання виробничого плану обсягом близько 5 млрд м3 блакитного палива до кінця 2020 року.

На сьогодні існує два шляхи розширення нової ресурсної бази для нафтогазових компаній: процедура отримання спеціальних дозволів поза аукціонами в рамках Постанови № 615 Кабінету Міністрів України та процедура отримання спеціальних дозволів через аукціони в рамках Постанови № 594 Кабінету Міністрів України. Але згідно із нещодавно ухваленими Урядом змінами до чинних Постанов найближчим часом отримати спецдозволи на нові ділянки можна буде лише шляхом участі у відкритих аукціонах.

Укргазвидобування підтримує рішення Уряду та діяльність Державної служби геології та надр України у напрямку проведення прозорих нафтогазових аукціонів та готове до співпраці.

Виходячи з цього, було ухвалено рішення про участь УГВ у ІІ-му у 2018 році аукціоні  Держгеонадра з продажу спеціальних дозволів на користування надрами, на якому виставлено вуглеводневу ділянку, яка представляє інтерес для Товариства.

УГВ планує подальшу участь в аукціонах та електронних торгах Держгеонадра на нові ділянки. Наразі серед оголошених аукціонів відбувається підбір економічно вигідних для компанії ділянок надр в рамках виконання Програми «20/20» зі збільшення видобутку власного газу.

Довідково

Державна служба геології та надр України як організатор аукціону оголосила про проведення у 2018 році трьох аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами.

На перший аукціон, який відбувся 9 серпня 2018 року, виставляли ділянки надр неметалічних корисних копалин і підземних вод.

На другий аукціон, який відбудеться 25 жовтня 2018 року, виставлено 4 вуглеводневі ділянки надр, зокрема, Липовецької, Черницької, Яворівської площ, розташованих в межах Львівської області, та Сурмачівської ділянки, розташованої в межах Сумської області.

На третій аукціон, який відбудеться 27 грудня 2018 року, виставлено тільки ділянки надр неметалічних корисних копалин і підземних вод.

Також продовжується підготовка до аукціонів 2019 року та перших електронних торгів щодо продажу нафтогазових ділянок надр.