2017-08-23

Укргазвидобування отримає більше 1 млрд кубів газу від 50 ГРП виконаних ВО«Белоруснефть»

ВО «Белоруснефть» завершило перший проект для Укргазвидобування з інтенсифікації видобутку блакитного палива на діючих свердловинах.

Починаючи з грудня 2016 року, ПАТ «Укргазвидобування» вже отримало додаткових 168 млн кубометрів газу за рахунок проведених ВО «Белоруснефть» 50-ти операцій ГРП на 32 свердловинах.

За результатами роботи ВО «Белоруснефть», коефіцієнт успіху склав 105%, що перевищило очікування ПАТ «Укргазвидобування».

Загальний кошторис робіт з ГРП ВО «Белоруснефть», визначений за результатами тендерів через електронну систему Prozorro, склав близько $6,9 млн. При цьому, додатковий прибуток ПАТ «Укргазвидобування» у наступні 5 років складе близько $67 млн.

Довідково
Влітку 2016 року ПАТ «Укргазвидобування» провело через електронну систему Prozorro низку аукціонів щодо здійснення 100 робіт з інтенсифікації видобутку. У тендерах брали участь провідні сервісні компанії: Halliburton, Weatherford, Tacrom, ВО «Белорусьнефть». За результатами торгів перемогли ВО «Белоруснефть» та Tacrom, які запропонували найнижчу ціну. Загальний кошторис 100 ГРП склав 373,895 млн грн замість очікуваних 540 млн грн. Слід зазначити, що Укргазвидобування законтрактувало ГРП по цінам в рази нижчим, ніж приватні нафтогазові компанії в Україні.