2016-07-07

Укргазвидобування дублює на Prozorro заблокований судом тендер на ГРП

ПАТ «Укргазвидобування» оголошує тендер на проведення операцій гідророзриву пласта (ГРП) в системі Prozorro. Предмет закупівель та кваліфікаційні вимоги до учасників повторюють параметри оголошеного раніше товариством двоетапного тендеру зі зменшенням ціни на 100 операцій ГРП, який був заблокований Господарським судом м. Києва.

На термін до двох років судові суперечки з непринципових аспектів тендеру можуть затримати інтенсифікаційні заходи, потрібні для планового нарощення видобутку вуглеводнів. Відтак, УГВ прийняла рішення дублювати пошук підрядника на сторонньому тендерному майданчику.

«Електронні закупівельні системи орієнтуються на ціну, як основний критерій відбору пропозицій, тому вони менше ефективний інструмент для закупівлі таких технічно складних та наукоємких послуг як ГРП, – каже директор із закупівель ПАТ «Укргазвидобування» Андрій Токар. – Натомість, двоетапні торги зі зменшенням ціни дозволяють враховувати набагато більший спектр вимог до учасника торгів й, відповідно, отримати більш ефективну в довгостроковому плані пропозицію».

«Ми прагнемо нарощувати видобуток вуглеводнів найбільш ефективним способом, але через блокування та спротив змушені використовувати ті інструменти, які нам доступні – заявляє голова правління ПАТ «Украгазвидобування» Олег Прохоренко. – В даній ситуації ми поставлені перед вибором не між кращим і хорошим, а між провалом цьогорічної частини «Програми 20/20» і складнішим, але доступним способом пошуку підрядників. Безумовний пріоритет для нас – нарощення видобутку вуглеводнів. Це один з головних напрямків урядової політики, це питання національної енергетичної безпеки. Тому ми будемо використовувати всі законні способи досягнення цієї цілі».