2014-10-09

УкрДГРІ завершив черговий етап проведення моніторингу та наукового супроводження надрокористування

В УкрДГРІ завершився черговий етап (третій квартал) проведення моніторингу та наукового супроводження (МтНС) надрокористування за договорами між ДП УкрДГРІ та надрокористувачами (замовниками). Понад 200 інформаційно-звітних матеріалів з проведення МТНС на об’єктах надрокористування відправлено замовникам.

Для деяких надрокористувачів у зв’язку з завершенням терміну дії спеціальних дозволів на користування надрами формуються заключні звіти. У звітних матеріалах буде проаналізовано стан робіт з видобування корисних копалин та умови експлуатації родовищ або ділянок надр. Звіти міститимуть пропозиції щодо забезпечення ефективного та раціонального використання ділянок надр, запобігання шкідливому впливу робіт на навколишнє природне середовище. Також у звітних документах буде прописано види і методику виконаних досліджень.

Наразі фахівці Інституту розробляють  рекомендації щодо організації виконання програми робіт згідно з нормами законодавства, висновки про стан ділянки надр та прогнозують очікувані зміни під впливом проведених робіт з користування надрами.