2023-08-05

«Українські розподільні мережі» розширюються

Акціонерне товариство «Українські розподільні мережі» здійснить передачу до свого статутного капіталу пакетів акцій акціонерних товариств: АТ «Харківобленерго», ПАТ «Запоріжжяобленерго», ВАТ «Тернопільобленерго», АТ «Сумиобленерго», АТ «Черкасиобленерго», ПрАТ «Українська енергозберігаюча сервісна компанія».

Про це повідомили в пресслужбі УРМ.

«Відповідно до наказу Міністерства енергетики України №229 від 28 липня 2023 року, акціонерне товариство «Українські розподільні мережі» збільшує свій статутний капітал та проводить додаткову емісію акцій. Статутний капітал Товариства збільшиться на суму 3 222 090 008 гривень за рахунок емісії додаткових акцій. Учасником розміщення акцій є держава в особі Міненерго, яка внесе додаткові пакети акцій акціонерних товариств до статутного капіталу. Власність держави залишиться на рівні 100 % акцій компанії», - повідомили в компанії.

Михайло Ільницький стверджує, що немає жодних підстав для хвилювань стосовно негативного впливу на діяльність компаній – операторів систем розподілу. Він наголошує, що в роботі виробничого персоналу нічого не зміниться.

«Все залишається без змін», – говорить Михайло Ільницький.

Кабінет Міністрів України створив компанію АТ «Українські розподільні мережі» яка управлятиме державними операторами системи розподілу. Статутний капітал акціонерного товариства у розмірі 1,514 млрд грн сформовано шляхом внесення державних пакетів акцій «Хмельницькобленерго» та «Миколаївобленерго». Компанію очолив Михайло Ільницький.