2013-09-27

Українська делегація взяла участь у Міжнародному саміті з питань сланцевого газу та нафти «European Shale Gas and Oil Summit 2013»

Українська делегація взяла участь у Міжнародному саміті з питань сланцевого газу та нафти «European Shale Gas and Oil Summit 2013», що відбувся 19-20 вересня 2013 року в м. Лондон (Великобританія).

Метою саміту було обговорення сучасного стану розвитку в Європі індустрії сланцевого газу, проблематики енергетичної безпеки та екологічних аспектів розробки нетрадиційних родовищ природного газу та нафти, а також обговорення нових ініціатив, напрямів діяльності.

У саміті взяли участь представники Європейської Комісії, члени урядів країн Євросоюзу, науковці з енергетичного сектору, експерти зі сфери захисту навколишнього середовища, представники компаній, задіяних у видобутку сланцевого газу тощо.

У ході окремої сесії саміту від української сторони з доповіддю, присвяченою видобутку сланцевого газу в Україні і пов’язаними з цим питаннями охорони довкілля, виступив Голова Державної комісії України по запасах корисних копалин Рудько Г.І.

Під час спілкування з іноземними спеціалістами представники української делегації ознайомились із сучасними технологіями розробки нетрадиційних родовищ та європейськими підходами до збереження довкілля в ході видобутку сланцевого газу.

Держгеонадра