2019-05-31

Україна виграє від проведення конкурсів на укладання угод про розподіл продукції

Про це зазначив Міністр Ігор Насалик під час засідання Міжвідомчої комісії з організації укладення та виконання угод про розподіл продукції 28 травня 2019 року.

«Для України дуже важливим є проведення конкурсу», - наголосив Міністр. За його словами, конкурс має створити реальну конкуренцію у сфері видобування газу та сприятиме виконанню завдань щодо збільшення видобутку газу в Україні.

«Чим більше буде зацікавлених учасників конкурсу, тим кращою є можливість обрати компанію, яка буде ефективно працювати на ринку України», - підкреслив Ігор Насалик.

Саме 28 травня 2019 року, о 17:30, сплив термін подання конкурсних заяв на укладання 9 угод про розподіл продукції. У присутності представників учасників оголошено перелік претендентів та відкрито конверти з фіксацією даних про подані заяви на участь у конкурсі УРП.

За підсумками розкриття конкурсних пропозицій 13 компаній подали 22 заяви на 9 ділянок. Чемпіоном по кількості заявок стало АТ «Укргазвидобування» (9).

Оцінку поданих заяв здійснюватиме Міжвідомча комісія з організації укладення та виконання угод про розподіл продукції. Протягом місяця Комісія має визначити переможців конкурсів та рекомендувати їх для затвердження Урядом.

Претендент має мати відповідний досвід та фінансове забезпечення, що дозволить йому гарантувати виконання конкретних зобов‘язань за програмою робіт. На засіданні розглянуто питання щодо затвердження фахових експертів, які будуть залучені до роботи Комісії з оцінювання поданої документації.

Відкриття конкурсної документації проводилося прозоро, у повній відповідності з вимогами щодо організації укладання УРП.