2010-10-20

Україна. Тернопільська ОДА: Голова ОДА провів нараду щодо відновлення роботи ДП "Шумський торфозавод"

Відкриваючи нараду голова ОДА Михайло Цимбалюк відзначив, що в області є наявні ресурси та сприятливі умови, що дозволяють організувати ефективне видобування торфу та виробництва із нього продукції, в тому числі на експорт.

Однак 7 липня 2009 року державним концерном «Укрторф» через аварійний стан заборонені роботи у виробничому приміщенні підприємства «Шумський торфозавод».

Наразі в користуванні заводу перебуває 94,4 га експлуатаційної площі торфородовища, де зосереджені запаси сировини - 434,8 тис. тонн або на 15 років ефективного добування торфу.

«Мета нашої наради – запровадити спільні із облдержадміністрацією та державним концерном «Укрторф» додаткові заходи щодо відновлення у 2011 році роботи ДП «Шумський торфозавод», - каже Михайло Цимбалюк.

Під час зустрічі було досягнуто домовленостей щодо розробки у листопаді необхідної проектної документації для реконструкції приміщення торфозаводу на Шумщині таподальшого відновлення його роботу.

У цьому керівництво ОДА підтримав і гендиректор державного концерну «Укрторф» Віктор Юрченко.

Сторони відзначили, що Дочірнє підприємство «Шумський торфозавод» є важливим підприємством на ринку місцевих ефективних видів енергетичного палива в області. Вбачається реальним відновлення його роботи у 2011 році. Для цього необхідна тісна співпраця облдержадміністрації, державного концерну «Укрторф» щодо вишукування коштів для виготовлення проектно-кошторисної документації, проведення реконструкції печі торфозаводу, погашення поточної кредиторської заборгованості.

Урядовий портал