2020-09-17

Україна має намір співпрацювати з Великобританією в енергетичному секторі

Україна і Великобританія планують співпрацю в реформуванні вугільної галузі, розвитку «зеленої» енергетики і в контексті декарбонізації економіки в цілому.

Про це повідомляє пресслужба Міненерго.

Під час зустрічі з міністром бізнесу, енергетики і промислової стратегії Великобританії Квасі Квартенга в.о. міністра енергетики України Ольги Буславець зазначила, що Україна слідує європейським і світовим трендам розвитку.

«Україна розпочала діалог з ЄС в рамках імплементації «зеленого курсу» і Європейської Зеленої Угоди, яка повинна до 2050 року перетворити Європу в перший кліматично нейтральний континент», – зазначила Буславець. 

Ольга Буславець також приділила увагу планам розвитку водневої енергетики.

«Україна має значний потенціал «зеленого» водню. До кінця року планується почати підготовку Стратегії розвитку даної сфери в Україні. Ми сподіваємося на результативну співпрацю при здійсненні заходів щодо розвитку і інтеграції водневих технологій», – зазначила вона.

Окремо сторони обговорили питання трансформації вугільних регіонів, в якій Великобританія досягла значного успіху.

Як зазначила Ольга Буславець, Україна розглядає можливість участі в Безвугільному енергетичному альянсі для залучення інвестицій для початку нових проектів на територіях вугільних мономіст.