2017-10-30

Україна готова співпрацювати з китайськими компаніями у сфері розвитку атомно-промислового комплексу

26 жовтня 2017 року в Міненерговугілля відбулася зустріч заступника Міністра з питань європейської інтеграції Наталії Бойко з делегацією компанії China National Nuclear Corporation (CNNC) на чолі з президентом компанії Сі Цзяцзе. У зустрічі також взяли участь представники Департаменту ядерної енергетики та атомно-промислового комплексу, ДП НАЕК «Енергоатом», ДК "Ядерне паливо".
 
Під час зустрічі сторони обговорили питання розширення співпраці в галузі розвитку атомно-промислового комплексу України і Китайської Народної Республіки, можливості спільної реалізації інвестиційного проекту на базі споруджуваної шахти на Новокостянтинівському родовищі уранових руд.
 
Українською стороною було зазначено, що підписання у жовтні 2016 року Міністерством енергетики та вугільної промисловості України та компанією China National Nuclear Corporation Меморандуму про співпрацю в галузі розвитку підприємств атомно-промислового комплексу України дало поштовх до прискорення процесів започаткування проектів з видобутку урану.
 
При обговоренні питання спільної реалізації інвестиційного проекту на базі споруджуваної шахти на Новокостянтинівському родовищі уранових руд було зазначено, що за сприяння компанії China National Nuclear Corporation проведено низку зустрічей з представниками China Development Bank (CDB), у ході яких визначені подальші кроки щодо залучення CDB до фінансування проекту.