2010-11-08

Україна. Дію чинних порядків надання спецдозволів на користування надрами та проведення аукціонів з їх продажу може бути продовжено наступного року

З метою уникнення блокування процесу надання спецдозволів на користування надрами на початку 2011 року, Держгеолслужба та Мінприроди рекомендуватимуть Уряду, аби на початку наступного року були прийняті нові порядки, або щоб не втрачали чинності вже існуючі (можливо, за умови внесення певних змін).

За словами голови Державної геологічної служби Анатолія Безуха, цього року було закладено хороші основи для подальшого розвитку: «Ми очікуємо, що 2011 рік буде значно результативнішим у плані взаємодії з надрокористувачами. Чого варте одне лише повернення норми про надання надрокористувачу, котрий власним коштом розвідав родовище і затвердив запаси корисних копалин у ДКЗ, спецдозволу на експлуатацію розвіданого ним родовища без проведення аукціону!».

Такі заходи, вважає пан Безух, суттєво стимулюватимуть суб`єктів господарювання до вкладення коштів у сферу надрокористування й кількість інвестицій у сферу мінерально-сировинного бізнесу може значно зрости.

Державна геологічна служба України