2010-10-11

Україна. 5 жовтня в Мінприроди відбулося розширене засідання колегії – перше під керівництвом нового очільника міністерства Миколи Злочевського

У засіданні колегії взяли участь народні депутати, представники Секретаріату Кабінету Міністрів, представники ГоловКРУ, перші заступники і заступники міністра, керівники структурних підрозділів та територіальних органів і спеціальних підрозділів Мінприроди, науково-дослідних установ. Після вступного слова міністра М. Злочевського перший заступник міністра Володимир Ігнащенко виступив з доповіддю про підсумки роботи Мінприроди за перше півріччя 2010 року. Далі керівники структурних підрозділів доповіли про стан справ у своїх відомствах.

Голова Державної геологічної служби Анатолій Безух виступив на засіданні по двох питаннях: про роботу Держгеолслужби у першому півріччі 2010 року та про стан погашення заборгованості із заробітної плати на галузевих підприємствах. Щодо другого питання, то, як відзначив пан Безух, «повністю погашено заборгованість з виплати заробітної плати, яка виникла у першому півріччі у зв’язку із затримкою фінансування геологорозвідувальних робіт». А щодо першого питання, то голова Держгеолслужби звітував по всіх напрямках діяльності ДГС – від законодавчої роботи до приростів запасів корисних копалин.

Основний доповідач з питання погашення заборгованості із зарплатні заступник міністра Максим Вакуленко відзначив, що фінансово-економічний стан підприємств бажає бути кращим, пообіцяв відтепер «жорстко контролювати питання використання коштів підприємствами» і не допускати повторення ситуації, що склалася на середину року. Заступник міністра також повідомив, що станом на 27 вересня 2010 року заборгованість із зарплатні на підприємствах, що знаходяться у сфері управління Держгеолслужби та НАК «Надра України», ліквідовано.

Завершуючи засідання колегії, міністр охорони навколишнього природного середовища М. Злочевський оголосив, що задля оптимізації управлінського складу органів державної влади Мінприроди направило до Кабміну проект рішення щодо скорочення трьох посад заступників міністра.

Виступ голови Держгеолслужби А. Безуха на колегії Мінприроди 5 жовтня 2010 року про роботу Державної геологічної служби у першому півріччі 2010 року.

Державна геологічна служба України