2024-06-21

УГВ запустило свердловину з дебітом 439 тис. м3 газу на добу

АТ «Укргазвидобування» запустило високопродуктивну свердловину, яка має дебіт 439 тис. куб. м газу на добу. Про це йдеться у повідомленні Група Нафтогаз.

«Укргазвидобування» запустило високопродуктивну свердловину з дебітом 439 тис. куб. м газу на добу. Нову свердловину було закладено як розвідувальну, щоб уточнити геологічну будову й оцінити газоносність відкладів одного з нещодавно відкритих покладів», – йдеться у повідомленні.

«Ця похило-скерована свердловина має відхід 1 012 м по латералі. Це дало змогу зайти у продуктивний горизонт із віддаленого майданчика, адже доступ до цієї земельної ділянки обмежений і бурити на ній було неможливо», – зазначив очільник УГВ Олег Толмачов.

Як зазначається, буріння цієї свердловини розпочали у вересні 2023 року, її глибина – 5 767 м. Роботи виконувало одне з відділень бурових робіт БУ «Укрбургаз». 

«На цій свердловині ми отримали позитивні результати. Це означає, що у цього родовища є перспектива подальшого розвідувального розбурювання з метою нарощення сировинної бази й обсягів видобутку газу. До речі, нещодавно було завершено буріння ще двох розвідувальних свердловин на цьому родовищі. Наразі їх готують до випробування», – підсумував Олег Толмачов.