2020-10-27

УГВ програло судовий спір з Кабміном по Варвинському родовищу

«Укргазвидобування», що входить до Групи Нафтогаз, програло суд проти Кабінету міністрів за Варвинське нафтогазове родовище (Чернігівська область).

Про це повідомляє «Ліга.Бізнес» з посиланням на матеріали постанови Шостого апеляційного адміністративного суду Києва від 29 вересня.

У суді «Укргазвидобування» намагалося оскаржити результат конкурсу, проведеного Міжвідомчою комісією в 2019 році, і анулювати урядовий контракт з американською компанією Ukrainian Energy на 50 років.

«Позивач, зокрема, вимагав визнати перемогу американської компанії в конкурсі «безпідставною» і зобов’язати Міжвідомчу комісію заново розглянути заявки учасників конкурсу. Як зазначено в постанові суду, пропозицію Ukrainian Energy комісія оцінила в 184 балу, тоді як заявку «Укргазвидобування» – в 169.

Офіційною причиною такого рішення називалося перевага американської компанії «в частині фінансового забезпечення запропонованої програми робіт на ділянці надр, ефективність в охороні навколишнього середовища і наявність досвіду з пошуку і видобутку вуглеводнів» – йдеться в повідомленні.