2013-10-09

Участь представників Держгеонадр України у роботі 35-ї Генеральної Асамблеї Асоціації геологічних служб Європи

У період з 1 по 4 жовтня 2013 року в м. Санкт-Петербург, Російська Федерація, представники Держгеонадр України взяли участь у роботі 35-ї Генеральної Асамблеї Асоціації геологічних служб Європи (АГСЄ).

Пленарна частина Генасамблеї АГСЄ була присвячена обговоренню статутних питань, зокрема, звітів Виконавчого комітету, керівників експертних груп АГСЄ та Секретаріату АГСЄ про роботу у звітному періоді.

У рамках Генасамблеї проведено семінар директорів геологічних служб Європи, який було присвячено обговоренню перспектив організації та виконання міжнародних проектів з геологічних досліджень та оцінки мінерально-сировинного потенціалу Євразії та інших регіонів світу для вироблення спільного бачення та підходів АГСЄ до вирішення сучасних завдань сталого забезпечення Європи мінеральною сировиною для зростаючих потреб економіки та суспільства.

Участь Держгеонадр України у міжнародних проектах, спрямованих на геологічне вивчення і оцінку мінерально-сировинного потенціалу Євразії, дозволить надалі вдосконалювати систему обліку мінеральних ресурсів в Україні, запозичувати стандарти і європейський досвід перспективної оцінки ресурсів корисних копалин, що сприятиме залученню іноземних інвестицій у розвиток мінерально-сировинної бази України.

Державна служба геології та надр України