2012-08-22

Участь делегації Державної служби геології та надр України у 34-у Міжнародному геологічному конгресі

5 - 10 серпня 2012 року у м. Брісбен, Австралія, делегація Державної служби геології та надр України взяла участь у 34-у Міжнародному геологічному конгресі.

У рамках форуму представники Держгеонадр України ознайомились із сучасним світовим станом розвитку наук про Землю, останніми досягненнями в області геологічного вивчення і раціонального використання надр у країнах світу. Українська делегація презентувала виставкову експозицію про геологічну галузь України, де були представлені досягнення останніх років у сфері геологічного вивчення і раціонального використання надр країни, нові перспективні напрями пошуково-розвідувальних і науково-дослідних робіт.

6 серпня у виставковому боксі Держгеонадр України відбулась робоча зустріч керівництва Державної служби геології та надр України з Генеральним Секретарем Асоціації геологічних служб Європи Лукою Демікелі з питань подальшого співробітництва. Цього ж дня відбулась зустріч за участі делегатів Державної служби геології та надр України з компаніями «BHP Billiton» та «Rio Tinto». Під час зустрічі сторонами було обговорено перспективність нових проектів в галузі видобування корисних копалин в Україні.

Особливим складовим блоком перебування делегації на 34-у МГК була низка робочих зустрічей, організованих за сприяння Посольства України у Австралії та Міністерства закордонних справ України з представниками урядових і неурядових кіл Австралії в м. Канберра.

Державна служба геології та надр України