2012-09-17

У рамках ялтинської конференції Прем'єр-міністр провів ряд зустрічей

У рамках 9-ї Ялтинської щорічної зустрічі «Ялтинської європейської стратегії» (YES) Прем'єр-міністр України Микола Азаров зустрівся з віце-президентом Європейського Парламенту, депутатом від політичної групи «Європейська народна партія» Яцеком Протасєвичем, членом Виконавчого комітету компанії «Роял Датч Шелл», регіональним управляючим директором компанії «Шелл» в Україні , Індії, Росії та Каспійському регіоні Маттіасом Бікселем, екс-президентом Польщі, головою наглядової ради «Ялтинської європейської стратегії» Алєксандром Кваснєвським та екс-прем’єр-міністром Великобританії, членом парламенту Великобританії Гордоном Брауном.

Під час зустрічей Микола Азаров запевнив, що Уряд забезпечить проведення виборів до парламенту в жовтні цього року вільно та демократично.

Також під час зустрічі Прем'єр-міністра України Миколи Азарова з регіональним управляючим директором компанії «Шелл» в Україні , Індії, Росії та Каспійському регіоні Маттіасом Бікселем сторони обговорили хід реалізації спільних проектів з видобутку вуглеводнів, зокрема Маттіас  Біксел поінформував Миколу Азарова, що в кінці вересня на початку жовтня «Шелл» розпочне буріння першої свердловини з глибинного видобутку газу в Харківській області. Прем’єр-міністр переконаний, що збільшення Україною власного видобутку газу буде значним вкладом у забезпечення енергетичної безпеки як України, так і Європи в цілому, оскільки ці родовища знаходяться в самому центрі Європи. За його словами, розвідані запаси, які має Україна, становлять близько 30 трильйонів куб. метрів газу.

В ході зустрічі Миколи Азарова з Гордоном Брауном сторони обговорили питання співпраці України та Великобританії.

Урядовий портал