2020-10-26

У Нігерії бойовики закликали нафтові компанії евакуювати персонал

Бойовики на півдні Нігерії закликали транснаціональні нафтові компанії евакуювати персонал зі своїх об'єктів в районі дельти річки Нігер. У цій місцевості плануються напади на тлі протестів проти поліцейського свавілля, передає angi з посиланням на prime.

Нігерійські повстанці з угруповання Reformed Niger Delta Avengers дали компаніям 21 день на виконання вимоги з метою уникнення жертв і постраждалих і пригрозили після закінчення цього терміну почати великомасштабні атаки на об'єкти, якщо їхні вимоги не будуть виконані урядом.

Раніше угрупування висловило підтримку масштабним протестам проти насильства з боку правоохоронців, що захлеснули всю країну.

«На підтримку існуючих вимог від ... протестуючих ми додали нові вимоги, які можуть покласти край беззаконню в транснаціональних нафтових компаніях, на нафтових і газових об'єктах», - йдеться в заяві бойовиків.

Серед інших вимог, озвучених бойовиками, також вказуються контроль над певними ресурсами, надання 98 млрд найр ($ 257 млн) з фонду, пов'язаного з газом, створення інфрастуктури в цьому регіоні тощо.