2011-12-28

У Кіровоградській області відкрито гірничо-збагачувальний комбінат

У Новомиргородському районі Кіровоградської області введено в експлуатацію гірничо-збагачувальний комбінат із видобутку та переробки ільменітового концентрату на базі Бирзулівського родовища.

Підприємство подібного спрямування упродовж останніх років не відкривалося навіть у світі. Отже, по суті, Україна, наразі, - є піонером у розробці ільменітового концентрату.

Одразу після перерізання червоної стрічки, голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Ларін зазначив, що приємно бачити відкриття такого підприємства, будівництво якого розпочалося рік тому.

«Знаєте, у нас були сумніви, що за такий короткий термін все вдасться зробити. Все виникало ніби у казці - і кредитні ресурси, і будівництво. Але це насправді приклад гарної успішної співпраці влади і бізнесу. У нас таким інвесторам буде завжди зелена дорога! - сказав голова облдержадміністрації. - Бізнес повинен відчувати до себе гарне ставлення з боку влади, а не бути у процесі постійної боротьби. Адже цей комбінат міг почати працювати ще 5 чи 6 років тому, і приносити користь області і всій Україні».

Урядовий портал